Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/kisserpaludan.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Selvkærlige vaner - Kisser Paludan

Om at skabe selv-kærlige vaner
og ikke altid kun gøre det vi har lyst til

Som mange af jer er jeg selv i gang med min hverdag igen. Som en passioneret ildsjæl, må jeg holde øje med mig selv for hele tiden at sørge for at have balance i mit aktive liv og mit fritid. Jeg har i mange år haft mange gode og nærende praksisser i min hverdag, og det føles både som en dejlig luksus, men også en nødvendighed. Jeg sørger for at holde mig forbundet med min kerne eller sjæl, om du vil, så jeg kan leve så meget, det er muligt fra kærlighed og tillid og glæde.Hvis jeg ikke sørger for at være forbundet med min sjæl, indtager mit ego scenen, og som det er for os alle, så begynder frygt i alle mulige afskygninger af få fat – frygt for at jeg ikke har tid nok til det, jeg skal, som stresser mig, indre uro. Jeg vil gerne leve et liv, hvor mit ego er tjener for min sjæl – ikke omvendt. Så jeg ved præcist, hvor selv-kærligt det er at have gode vaner for os selv. Og jeg ved også, at jeg til tider må gøre noget, som jeg ikke umiddelbart har lyst til, men som jeg ved nærer min sjæl.

 

Sådan havde jeg det, da jeg begyndte at meditere – i dag elsker jeg det. I disse uger er jeg i gang med at skabe to nye vaner, som jeg bestemt ikke har lyst til. Den ene er at være startet i vores lokale vinterbade klub. Og jeg mener VINTER, for jeg bader ALDRIG i Danmark, fordi det ganske enkelt altid er for koldt og ubehageligt  – end ikke Sydeuropa bliver varmt nok for mig. Så at hoppe i 15 graders varmt vand føles som vinterbadning for mig. For slet ikke at tale om at svede i en sauna med vilje. Men nu har jeg længe set mennesker med lys i øjnene berette om, hvor fantastisk det er at bade i det kolde vand hele året og gå ind og ud af en sauna. Jeg har godt nok haft dem mistænkt for at lide af en usund form for masochisme, som de evt. burde få hjælp til, men lyset i deres øjne gjorde mig nysgerrig nok til, at jeg nu selv er begyndt.
Jeg er ikke helt ude af en lille smule selv-medlidenhed på vej ud af badebroen, men jeg er allerede solgt – det er fantastisk, og jeg føler mig så glad for at have brudt med mine historier og gjort noget, jeg virkelig ikke havde lyst til, fordi jeg fornemmede, at det ville være nærende for mig.

Den anden ting, jeg er kommet i gang med, er hard-core yoga. Jeg har dyrket yoga i mange år, men er gået uden om de hold, som jeg vidste ville udfordre mig max. Nu er jeg i gang. Jeg er udfordret max og er ikke på niveau med de fleste andre i rummet, men det føles fantastisk at udfordre mig selv, og selv om det er hårdt, når “hunden” er hvilepositionen i timen, så synger min krop af glæde.

Så, jeg kan virkelig opfordre dig til at gå på opdagelse i dit liv; hvilke hverdagspraksisser ville virkelig nære dig? Elsk dig selv og dine nære højt nok til at skabe en hverdag, hvor du trives og føler flow og taknemmelighed.