Enneagramtest

DKK399,00

Når du køber Enneargram-testen får du med det samme et link til at tage testen.

Når du har taget testen vil du få tilsendt resultatet på mail.

På lager


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kisserpaludan.dk/public_html/wp-content/themes/betheme/woocommerce/single-product/meta.php on line 26
Varenummer (SKU): Enneagramtest2 Kategori:
Beskrivelse

Wagner Enneagram Personality Style Scales (WEPSS) måler både de positive og de negative dimensioner ved de ni typer. Testbrugere kan se, hvilke typer de identificerer sig mest med, og hvilke de identificerer sig mindst med. Dette giver et billede af, hvilke ressourcer der er til rådighed for personen, og hvilke strategier der muligvis er mindre tilgængelige. En lav resultatscore kan være ligeså informativ som en høj resultatscore. WEPSS Enneagramtest fungerer som en vægt med ni skåle, som måler, hvor meget et individ identificerer sig med hver type. Resultatet viser, hvilke spillere vi bruger mest på vores indre team, og hvilke der får lov at sidde over.

Typernes placering omkring cirklen er ikke vilkårlig. Sandsynligvis har vi nogle karakteristika tilfælles med typerne på hver side af vores foretrukne type – vores vinge- eller nabotype. WEPSS testen viser, hvilken supplerende type vi identificerer os mest med, og om vi anvender de ressourcefulde/adaptive egenskaber ved typen eller de mindre ressourcefulde/mindre adaptive egenskaber.

Enneagrammet og WEPSS testen giver individer indsigt i de forandringer, som kan finde sted i dem, når de føler sig afslappede, behageligt tilpas og i en tilstand af flow; og de forandringer som kan finde sted, når de oplever enten indre eller udefrakommende stress eller pres. I begge tilfælde kan vi løfte os op på et højere personlighedsmæssigt niveau eller bevæge os ned i nogle ressourcesvage tilstande. WEPSS Enneagramtesten kortlægger, hvordan disse skift og forandringer ser ud.

Denne information er at finde på den første side af det computergenererede resultat-ark.

 


Grundlæggende Type

Dette er din hjemmebase. Din types nummer er større på figuren. Hvis farven er grøn, identificerer du dig med de ressourcefulde og positive egenskaber ved denne type. Hvis den er rød, identificerer du dig mere med de mindre ressourcefulde, negative egenskaber ved typen.

Hvis nogen f.eks. identificerer sig med de gode sider ved Type Tre (grøn), Den Effektive Person, holder de af at gennemføre opgaver. De er gode til at afslutte projekter og til at levere. De er også dygtige til at markedsføre sig selv og deres produkter. De har indset, at deres værd kommer fra dem selv og ikke fra deres performance.

Når Treere overdriver deres talenter, kan de vise nogle mindre gode sider af deres Type (rød). Dette er den gamle græske forestilling om Hamartia, at ramme ved siden af. De lægger for meget vægt på deres image og rolle og begynder at tro, at deres værd afhænger af deres præstationer. De har tendens til arbejdsnarkomani.

Nabo- eller Undertype

Hver Enneagramtype har nogle karakteristika tilfælles med de typer, der ligger ved siden af den på Enneagram-cirklen. Resuméet indikerer, hvilken en af dine to nabotyper du identificerer dig mest med. Linjen mellem din grundlæggende type og din foretrukne nabotype vil være grøn, hvis du identificerer dig mest med de gode sider eller mere ressourcefulde egenskaber ved typen, og rød, hvis du identificerer dig mest med de dårlige sider eller mindre ressourcesfulde egenskaber ved typen.

Hvis f.eks. Type Fire, Den Originale Person, identificerer sig med den ressourcefulde side (grøn) af deres Femmer-vinge, Den Vise Person, har de en veludviklet indre observatør og kan træde et skridt tilbage i forhold til deres intense følelser og lægge mærke til dem, uden at være nødt til at tro eller reagere på dem.

Når Type Fire identificerer sig med den mindre ressourcefulde side af Type Fem, bliver de overanalyserende, overdrevent introspektive, og kan blive fanget i deres indre bekymringer, i stedet for at gøre noget fornuftigt ved den situation de befinder sig i.

Typen som kommer til syne under stessede omstændigheder

Den Enneagramtype som du muligvis slår over i, når du er under stress, er på forhånd fastsat af dette systems konventioner og er illustreret med de forbindende linjer inde i cirklen. Linjen er fremhævet med grøn farve, hvis du identificerer dig med de ressourcefulde karakteristika ved typen, og med rød, hvis du identificerer dig med de mindre ressourcefulde karakteristika ved typen. Nogle gange bringer stress det bedste frem i folk (grøn), andre gange det værste (rød).

F.eks. kan Type Ni, Den Fredelige Person, slå over i de gode sider af Type Seks, Den Loyale Person. Ved at have adgang til denne types ressourcer kan Type Ni flytte sig fra inaktivitet og udsættelsesadfærd, til effektivt at skride til handling, når der er brug for, at de lever op til deres aftaler og forpligtelser over for andre.

På den anden side kan stress også medføre, at Type Ni slår over i de mindre ressourcefulde karakteristika (rød) ved Type Seks og bliver mere frygtsom og tvivlende, hvilket forværrer deres passivitet og undvigende adfærd.

Den type som kommer til syne under afslappede omstændigheder

Den Enneagramtype som du muligvis slår over i, når du er afslappet, er også indikeret i resuméet. Linjen der forbinder typerne er fremhævet med grøn farve, hvis du identificerer dig med de ressourcefulde karakteristika ved typen, og med rød, hvis du identificerer dig med de mindre ressourcefulde karakteristika ved typen. Et skift til typens gode sider peger på balance og supplerende styrker. Et skift til typens dårlige sider peger på et akavet og rigidt svar. Når vi er i en tilstand af flow, opdager vi positive sider af os selv, som vi ikke vidste, vi var i besiddelse af. Når vi føler os trygge og behageligt tilpas, kan vi på den anden side også udtrykke andre sider af os selv. Privat kan negative synspunkter eller ubehagelig opførsel komme til udtryk på en måde, som vi aldrig ville tillade i en offentlig sfære.

Type Fem, Den Vise Person, kunne f.eks. bevæge sig væk fra deres automatiske ’oppe-i-hovedet og på-afstand-af-situationen’ position og i stedet adoptere Type Ottes, Den Magtfulde Person, ’ned-i-maven og til-kamp-mod-forhindringerne’ attitude (grøn). De kan nu komme i kontakt med deres kropslige og følelsesmæssige energi, såvel som deres mentale energi, og kanalisere al denne samlede energi ind i deres handlinger. Det er dét, der menes med udtrykket ”viden er magt” eller ”handling med omtanke”.

På den anden side kan Type Fem også slå over i Type Ottes minusside (rød) og blive aggressiv og kommanderende, i stedet for assertiv. Deres vrede, som de er uvante med at udtrykke direkte, kommer ud på en akavet og sårende måde. Et ekstremt eksempel på dette er Unabombemanden.

Selvom der er mange Enneagramtestværktøjer, er WEPSS Enneagramtest det eneste, som er udgivet af en større testvirksomhed. Det er endvidere det eneste Enneagramtestværktøj med tilstrækkelig pålidelighed, validitet og standardisering til at blive anmeldt i Buros’s Mental Measurements Yearbook.

Anmelderen i den 15. udgave af Mental Measurements Yearbook udtaler at: ”WEPSS repræsenterer en prisværdig indsats i forhold til at krydse grænsen mellem de konventionelle kvantitativt baserede psykometriske tilgange og de mindre konventionelle fortolkende tilgange til personlighed. Tiltrækningskraften ved WEPSS er, at den tilbyder detaljerige og fyldigt beskrivende testresultater, hvis egenskaber minder om Myers-Briggs Type Indikator. Redskabet tilvejebringer en lang række hypoteser, som endnu venter på at blive testet; yderligere empirisk bekræftelse af WEPSSs validitet og pålidelighed vil sandsynligvis skabe mere opmærksomhed omkring den, som et funktionsdygtigt alternativ til konventionelle personlighedstests, særligt blandt psykologer og terapeuter, som undersøger disse områder inden for spirituelle eller humanistiske rammer.”

Anmeldt i: Plake, B. S., Impara, J.C., og Spies, R.A. (red.). (2003). Den femtende Mental Measurement Yearbook. Lincol, NE: Buros Institute of Mental Measurement

Anmeldelser (0)

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Enneagramtest”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...