fbpx

SELVVÆRDSHJUL/ SELVVÆRDSTJEK

SELVVÆRDSHJUL/ SELVVÆRDSTJEK

Overvej, hvordan du behandler dig selv i alle dit livs forhold – på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er dårligt, uden respekt, omsorg, kærlighed og medfølelse, og 10 er helt i top, med rummelighed, kærlighed, medfølelse, uden kritik og sådan, at du også reelt får gjort det, der er vigtigt for dig.

Hvor meget egenkærlighed har du i forhold til de forskellige områder af dit liv? Start med at rate dem fra 1-10 og derefter reflektere over nedenstående spørgsmål til hvert område i dit liv.

1. Forholdet til dig selv
2. Relationer
3. Job
4. Familie
5. Kærlighed
6. Krop
7. Bolig
8. Kommunikation
9. Drømme og aktiviteter

1. Forholdet til dig

Hvordan behandler du dig selv i dine tanker og i dine handlinger? Er du en kærlig og bedste ven for dig selv? Kan du regne med dig selv? Er du støttende, og har du tillid til dig selv?

2. Relationer

Hvor kærlige/nærende/respektfulde/ligebyrdige er dine relationer? Er de understøttende og kærlige? Kan du regne med dem? Er du autentisk i dem? Siger du til/fra? Måske du er nødt til at skrive dine vigtigste relationer ned og vurdere dem hver for sig.

3. Job

Hvordan behandler du dig selv i din jobsituation? Vil du sige, at du bruger dig selv optimalt i din jobmæssige situation? Føler du, at dit arbejde giver mening? Giver det glæde? Føler du, at du bruger dine kvaliteter som menneske og som fagperson?

4. Familie

Hvordan behandler du dig selv i forhold til din familie? Bruger du den tid med din familie, du har lyst til? Har I det nærvær, du ønsker? I forhold til at tale sammen og aktiviteter? Efterlever I jeres værdier som familie?

5. Kærlighed

Hvordan er din egenkærlighed i dit kærlighedsliv? Har du en partner, der elsker og respekterer dig? Får du dine behov opfyldt? Er du lykkelig i dit forhold? Hvis du har svært ved at finde en partner eller finder de forkerte, hvad spejler det så i dig?
Hvis du fx ikke får den omsorg, du har brug for, kan du spørge: »Giver jeg mig selv den omsorg, jeg har brug for?« Vores forhold er ofte en afspejling af forholdet til os selv, så hvis du mangler noget, kan du med fordel kigge på, hvordan dette punkt fungerer i dit forhold til dig selv.

6. Krop

Hvordan fungerer din egenkærlighed, når det kommer til din krop? Hvor kærligt tænker du om din krop? Hvor kærligt behandler du din krop? Giver du din krop den rette fordeling af sund mad/motion og vin/kager? Klæder du dig i tøj, du kan lide, og som du føler dig smuk eller lækker i? Er du i god kontakt med din seksualitet?
Særligt kvinder har tendens til at dømme sig selv. Hold op med det. Elsk dig selv præcis, som du ser ud. »Jamen, jeg vejer ti kilo for meget,« kunne du måske indvende, eller: »Mine bryster hænger efter amning,« eller: »Mine lår er for store.« Og mit svar er: Ja, elsk dig selv med det hele. Elsk dig selv alligevel. Jo mere kærlighed du kan finde til dig selv, jo mere du kan nyde og forkæle din krop – jo nemmere vil det helt sikkert også være at tabe de ti kilo, hvis det er det, du skal.
Lav eventuelt en separat vurdering af kost, motion, dine tanker om kroppen, tøj og søvn, hvis du har brug for det.

7. Bolig

Den måde, vi bor på, er ofte en afspejling af kærligheden til os selv. Hvor meget er du værd? Har du fortjent en base, der føles nærende at være i? Har du fortjent skønhed omkring dig? Bor du, som du ønsker? Indretter du dig med omsorg og kærlighed til dig selv? Tænder du fx stearinlys, når du er alene? Køber du blomster bare til dig selv? Den måde, du bor på, afspejler, uanset økonomi, også forholdet til dig selv. Du viser dig selv kærlighed ved at have ting at se på, som du nyder, ved ganske enkelt at skabe rammer for dig selv, som viser, at du er det værd.

8. Kommunikation

Hvordan er din egenkærlighed, når du går ud i verden og kommunikerer ud, hvem du er? Er du tro mod dig selv i din kommunikation? Udtrykker du dine tanker og følelser med en dyb og rolig tillid til, at det er okay? Er du klar i din kommunikation? Kan du sige klart til og fra? Taler du pænt om dig selv til andre?

9. Drømme og aktiviteter

At gøre det, der er vigtigt for os, er også et udtryk for egenkærlighed. Gør du det, du drømmer om? Er der oplevelser, du skal holde op med kun at drømme om og få realiseret? Bruger du dig selv kreativt og kun for sjov? Gør du det, du brænder for?

Nu, hvor du har reflekteret over dele af i dit liv, vil jeg bede dig om at overveje, hvor der er mest behov for opmærksomhed. Hvor vil du starte? Hvad kalder på kærlig opmærksomhed? Hvad kan jeg gøre anderledes?

Overvej nu, hvor du vil have dit fokus i den kommende tid. Hvad kalder mest på opmærksomhed, eller hvad føler du mest for? Hvad vil du gøre?

God fornøjelse

Nordkrog 23

2900 Hellerup

+45 33 31 10 70

kundeservice@kisserpaludan.dk

Copyright © 2023 - Kisser Paludan

Handelsbetingelser og privatlivspolitik