Selvværd


Styrk troen på dig selv og dit selvværd med Kisser Paludan

Selvværd er noget det vigtigste og mest grundlæggende, du kan arbejde med! Dit selvværd påvirker alt andet i vores liv. Det liv vi lever reflekterer det forhold, vi har til os selv. Selvværdet smitter af på alt fra relationer, kommunikation til realisering af potentiale og drømme. Hvis der er noget som helst i dit liv, som du ønsker anderledes (relationer, karriere, kommunikation, sundhed), må du starte med at skabe et stærkt selvværd. Derfra vil alt andet flyde med et nyt og anderledes flow.

Dit selvværd handler om dit forhold til dig selv, og hvordan du behandler dig selv i dine tanker og handlinger. Vi læser bøger og går på kurser i at finde vores passion, i at integrere vores skyggesider, finde lykken mv. Men faktum er, at uanset hvor godt du kender dig selv og kan se dine mønstre, så kræver virkelig forandring, at du føler, at du er det værd. Det findes ikke et ’quick fix’, og det kan tage tid. Til gengæld er det den største og mest omsiggribende gave, du kan give dig selv.

Jeg kender ingen mennesker, der er helt færdige med at arbejde med deres selvværd, eller som ikke længere behøver at have den opmærksomhed. Derfor er min bog, "Elsk den du er - styrk dit selvværd på 8 uger" for alle. Alle mennesker kan, efter min mening, styrke deres livskvalitet ved at arbejde med deres selvværd. Bogen kan bl.a. købes her hos mig eller hos mit forlag.

Selvværd er noget det vigtigste og mest grundlæggende, du kan arbejde med!

Dit selvværd påvirker alt andet i vores liv. Det liv vi lever reflekterer det forhold, vi har til os selv. Selvværdet smitter af på alt fra relationer, kommunikation til realisering af potentiale og drømme. Hvis der er noget som helst i dit liv, som du ønsker anderledes (relationer, karriere, kommunikation, sundhed), må du starte med at skabe et stærkt selvværd. Derfra vil alt andet flyde med et nyt og anderledes flow.

Dit selvværd handler om dit forhold til dig selv, og hvordan du behandler dig selv i dine tanker og handlinger.  Vi læser bøger og går på kurser i at finde vores passion, i at integrere vores skyggesider, finde lykken mv. Men faktum er, at uanset hvor godt du kender dig selv og kan se dine mønstre, så kræver virkelig forandring, at du føler, at du er det værd. Det findes ikke et ’quick fix’, og det kan tage tid. Til gengæld er det den største og mest omsiggribende gave, du kan give dig selv. Jeg kender ingen mennesker, der er helt færdige med at arbejde med deres selvværd, eller som ikke længere behøver at have den opmærksomhed. Derfor er min bog, "Elsk den du er - styrk dit selvværd på 8 uger" for alle. Alle mennesker kan, efter min mening, styrke deres livskvalitet ved at arbejde med deres selvværd. Bogen kan bl.a. købes på Saxo.com.

I oktober 17 starter jeg min Selvværdsspecialistuddannelse. Se mere her.


Selvværd

BLOG om selvværd

Følg med på min blog, EmpowerMind, hvor jeg løbende skriver om bl.a. selvværd, kærlighed, nærvær og andre emner, der betyder noget for min hverdag. Læs blogs om om min bog; "Elsk den du er"

Kurser, foredrag og uddannelse

Jeg afholder løbende kurser i højt selvværd. Se her for nye hold og her for anbefalinger.
I oktober 17 starter jeg min Selvværdsspecialistuddannelse. Se mere her.

Her er mine top-10 konkrete råd til, hvordan du virkelig kan elske dig selv.


  1. Elsk din krop. Uanset hvordan din krop måtte se ud, så elsk den. Se dig selv i spejlet, og elsk din krop. Hvis du gerne vil tabe dig eller komme i bedre form, er det langt mere motiverende at gøre det, hvis du føler dig smuk og lækker, end hvis udgangspunktet er ikke at kunne lide din krop. Som regel kommer fedme eller meget dårlig form ud af en manglende kærlighed til sig selv og sin krop.
  2. Elsk din sjæl. Da du blev født, var du i stærk kontakt med din sjæl. Gennem opvæksten mister vi oftest kontakten til sjælen og egoet tager over. Vi begynder at være, som vi tror, vi skal være for at være værd at elske. Find tilbage til din sjæls kvaliteter, udenom roller og mønstre. Elsk det egentlige dig.
  3. Elsk hele dig. Elsk alt ved dig også det, som du ikke er god til, dine skæve sider og mangler. Vid at du er, som du skal være.
  4. Elsk din hverdag. Sørg for at din hverdag er indrettet på en måde, der udtrykker kærlighed til dig selv. Det kunne f.eks. betyde, at du ikke skal have for travlt, arbejde med noget der giver mening og glæde, sætte tid af til motion, meditation, familie, hobbies mv. Kort sagt: indret din hverdag efter dine dybeste værdier.
  5. Elsk dig selv i dine relationer. Sørg for at din relationer er nærende og givende. Dine relationer er et spejl af dit forhold til dig selv. Lad dem være kærlige og givende.
  6. Elsk dig selv, og udlev din Dharma. Hvorfor er du her på jorden? Hvad er dit særlige bidrag/din særlige vej i livet? Når du finder frem til dette, kan du bruge dig selv optimalt. Det er livgivende og kærligt.
  7. Elsk din bolig. Indret dig på en måde, der udtrykker kærlighed til dig selv. Uanset hvor mange kvadratmeter eller penge du har, kan du indrette dig på en måde, så du føler dig næret, rolig og understøttet i dit hjem. Gør det smukt og køb blomster til dig selv.
  8. Elsk dig selv i dit kærlighedsliv. Dit kærlighedsliv er på samme måde som andre relationer et spejl af forholdet til dig selv. Sørg for at din partner understøtter dig, elsker dig for den du er, nærer din sjæl. Dette får du kun, hvis du selv er i stand til at give dig selv de selv samme ting. Så start med dig selv og vid, at du har fortjent at være elsket.
  9. Elsk dig selv i dine tanker. Vi tænker mange negative, dømmende tanker om os selv. Stop disse tanker, og erstat dem med kærlige, medfølende tanker. Vær din egen bedste ven i dine tanker.
  10. Elsk dig selv og vis medfølelse. Når du ”fejler” eller ikke lever op til dine eller andres forventninger; døm ikke dig selv – vis i stedet medfølelse. Vær din egen bedste ven!
Læs også her om gode råd til højt selvværd. Kisser Paludans 10 bedste råd til styrket selvværd Læs om min bog; "Elsk den du er" her Husk at du aldrig kan arbejde nok med dit selvværd - et stærkere selvværd er et stærkere dig.
Jeg har været så heldig at blive interviewet mange steder om selvværd. Her er et eksempel. Læs mere her.