Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kisserpaludan.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kisserpaludan.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kisserpaludan.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581
Lev din sjæl - Kisser Paludan - kurser og foredrag om selvværd, mod og lederskab

Lev din sjæl5. juni 2015
Lev din sjæl, er titlen på et nyt kursus, jeg er begyndt at afholde og som jeg allerede holder så meget af, at jeg ved at jeg kommer til at lave flere. Det handler om det, som optager mig allermest; hvordan vi forstår og finder ind til det, der er vores sande essens og lærer at leve i overensstemmelse med, hvad der føles sandt her.
Det er den del af os, som vi kan finde frem til, når vi er i stand til at give slip på tillærte roller og lærer os selv godt nok at kende til at vide, hvad der virkelig er sandt for os.
Jeg tror på, at vi alle indeholder helt særlige personlige kvaliteter og at det er super vigtigt at lære at se og forstå disse specifikke kvaliteter. Prøv at tænke over, hvad dine særlige menneskelige kvaliteter er. Måske har du særligt anlæg for at samle mennesker og skabe god stemning, måske har du særligt anlæg for at lede og udvikle andre, måske du har en særlig kvalitet, der handler om omsorg…. Prøv lige nu (eller så snart du kan) at tænke over dine særlige personlige kvaliteter,- skrive dem gerne ned.
Dertil kommer, at vi alle har helt særlige evner. Det kunne være musiske, kreative, matematiske, psykologiske, sproglige…andet. Tænk igen over, hvor dine særlige evner ligger. Mærk efter på et dybere plan. Vær opmærksom på om det, du kommer frem til, klinger sandt helt dybt inde. Hvis ikke, kan det være ting, der er blevet sagt om dig så mange gange, at du selv er kommet til at tro på det. F.eks. “hun er så god til sprog” – er det sandt eller bare noget du er kommet til at tro på. Tag din historie lidt op til genovervejelse,- giv dig selv ren tavle at skrive på. Vi har tendens til at leve i og efter vores gamle historier. Det kan være et godt miks af historier vores forældre fortalte om os, og historier vi gennem årene har fortalt om os selv (jeg er storesøsteren og derfor den ansvarlige og så er jeg god til tal og er derfor blevet regnskabsfører…) og som med tiden kan blive til begrænsninger for os fordi vi kommer til at fastlåse os selv. Måske er der andre historier gemt i dig? Prøv at lave denne lille øvelse med mig; inden du går videre,- luk øjnene et øjeblik, træk vejret dybt ned i maven nogle gange, læs så min instruktion og derefter; luk igen øjnene og tillad dig at visualisere, der jeg her skriver; Mens du sidder med lukkede øjnene,- lad din vejrtrækning finde sin egen rytme. Mærk derefter din krop igennem og giv for hvert område slip op spændinger og slap helt af,- langsomt fra tåspidserne op igennem fødderne, anklerne, læggene, knæene, lårene, underlivet, maven, brystet, ryggen, skuldrene, hals og nakke, ansigt (særligt kæber) og hovedbund.

Forestille dig nu følgende; det er en smuk og solrig sommerdag. Foran dig er en stor smuk have med blomster i alverdens farver. Der hænger rækker med frisk nyvasket vasketøj. Der er flere rækker end du lige kan tælle,- det vejrer smukt og farvestrålende i den svage vind. Du går gennem det første lag og mærker, hvordan du bliver lidt mere dig, – som om dine gamle roller glider af dig helt af sig selv. Se for dig at du går igennem flere og flere lag af rent duftende vasketøj og mærk, hvordan du for hver gang, kommer tættere og tættere på det, der er din sande essens. Måske du mangler ord for, hvordan det føles at være her,- måske der mere er tale om en fornemmelse,- det er helt ok,- bare mærk følelsen. Når vi forstå og lever efter vores sande essens og vores særlige evner, opstår en større meningsfuldhed og lykke i livet, – god fornøjelse!

- Klumme Søndag, efterår 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *