Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kisserpaludan.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kisserpaludan.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kisserpaludan.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581
Hvilken type er du? - Kisser Paludan - kurser og foredrag om selvværd, mod og lederskab

Hvilken type er du?


Jeg anvender enneagrammets 9 personlighedstyper i stort set alt, hvad jeg gør – i mine kurser, som ledelsesværktøj og teamarbejde i virksomheder og i terapi.

Se også mit kursus: Enneagrammet basiskursus her på sitet.

Jeg tilbyder:
 • Udvikling for ledere og grupper med udgangspunkt i enneagrammet.
 • Teambuilding med udgangspunkt i enneagrammet.
 • Parterapi/terapi med udgangspunkt i enneagrammet.
Du kan købe en test i shoppen, og hurtigt finde din type.

Lidt mere om min brug af enneagrammet:


Hvilken type er du?
Jeg har aldrig været særlig vild med personlighedstest og forenklede typologier, men for nogle år siden faldt jeg over enneagrammet, der deler os op i 9 personlighedstyper, og nu går der ikke en dag, hvor jeg ikke har det med mig. For at sige det ligeud så er jeg fuldstændigt grebet af det! Jeg havde for nogle år siden bestilt tid hos en clairvoyant og enneagramekspert uden at vide det mindste om enneagrammet og mødte bare op med en åben nysgerrighed. Da jeg kom ind, blev hun helt overrasket over at se mig. Hun havde intuitivt stillet ind på mig, før jeg kom og havde fornemmet min type, som en kraftfuld (til tider bestemmende) ledende type, som ikke helt matchede mit lidt mere milde udseende. Hun var dog ikke i tvivl om min type, og da jeg fik mulighed for at læse mere, blev jeg både rørt og dybt fascineret – her var jeg simpelthen beskrevet! Også de sider af mig, som jeg selv har haft svært ved at forstå og få til at passe ind med resten. Jeg var beskrevet med mine kvaliteter og mønstre og med hele min måde at være i verden på.   Nogle indvender, at man skal passe på med at inddele mennesker i typer og mønstre, og jeg er enig i, at vi skal passe på med forenklinger. Hvis der er noget, vi er, så er det dybt komplicerede. Men jeg synes, at enneagrammet rummer så stor bredde og dybde, at følelsen ikke er en forenkling af os mennesker, men snarere et kort over vores kompleksitet. Enneagrammet kan bruges til at lære dig selv bedre at kende og til at forstå de mønstre, som til tider kan være så svære at bryde ud af. Jo bedre vi kender os selv og kan se de mønstre, vi lever efter (og det er en illusion at tro, at vi ikke lever efter nogle mønstre), jo nemmere er det for os at slippe de mønstre, der er uhensigtsmæssige for os. Alle typerne har til tider uhensigtsmæssige mønstre, og alle typerne indeholder dybe smukke kvaliteter og potentialer, som vi har brug for at se i os selv og lære at udleve. Derfor kan jeg varmt anbefale at se på din type. Det kan hjælpe dig med at kende og have medfølelse med dine skyggesider og forstå, hvad du har brug for, for at kunne udvikle dig, såvel i dit privatliv som i dit arbejdsliv.
Her følger et meget kort oprids af typerne. Se om du kan genkende dig selv, eller måske nogle du kender:

Typerne deles ind i 3 overordnede grupper (krop, hoved og hjerte).
 

Kropstyperne:

 • 8'eren: Frontkæmperen. Ser sig selv som stærk og direkte. Brug for at kunne påvirke/bestemme selv.
 • 9'eren: Fredselskeren. Ser sig selv som fredelig, mild og stædig. Brug for fred i sit indre.
 • 1'eren: Perfektionisten. Ser sig selv som et godt menneske med høj moral og etik. Brug for at ting gøres ordentligt.
 

Føletyperne:

 • 2'eren: Hjælperen. Ser sig selv som omsorgsfuld og ansvarlig. Brug for at mærke at andre har brug for dem.
 • 3'eren: Udretteren. Ser sig selv som målrettet og idérig. Brug for andres anerkendelse.
 • 4'eren: Romantikeren. Ser sig selv som unik, kreativ og sensitiv. Brug for at mærke følelser.
 

Hovedtyperne:

 • 5'eren: Iagttageren. Ser sig selv som kvik/vidende og nysgerrig. Brug for at vide ting i dybden.
 • 6'eren: Skeptikeren. Ser sig selv som loyal og fornuftig. Brug for sikkerhed.
 • 7'eren: Eventyreren. Ser sig selv som eventyrlysten, fri og energisk. Brug for at alt er muligt og sjovt.

God fornøjelse!

Vil du vide mere:
Læs Susanne Poulsens "Enneagrammet, kort og godt", "Enneagrammets visdom" af Don Riso
og Russ Hudson og tag enneagramtesten på www.thinkaboutit.dk.