fbpx

ENNEAGRAMMET SOM VÆRKTØJ

ENNEAGRAMMET SOM VÆRKTØJ

Enneagrammet

– en kærlighedshistorie

Jeg mødte Enneagrammet for over 12 år siden. Jeg havde booket en tid hos en clairvoyant, der også brugte Enneagrammet. Jeg var kun interesseret i den clairvoyante del. Personlighedstyper interesserede mig ikke det mindste. Da jeg læste psykologi på universitetet havde jeg et fag, der handlede og personlighedstests og det var et af de fag, jeg bare skulle overstå. Jeg syntes at de systemer virkede overfladiske og forenklende. Jeg var også optaget af at slippe behovet for diagnostisering og i stedet optaget af at møde det enkelte menneske rent, uden forforståelse eller analyser.

Inden jeg kom til dette møde med den clairvoyante, havde hun ”stillet ind” på mig. Hun havde fornemmet en stor, kraftig, rådhåret, maskulin kvinde og da jeg ikke ser sådan ud, blev hun først meget overrasket da hun så mig, men holdt fast i sin fornemmelse af mig – i Enneagrammet en type 8. Som sagt interesserede det mig ikke synderligt, men jeg blev alligevel nysgerrig nok til at gå hjem og læse om min type. Og blev rørt til tårer. Nogen havde simpelthen beskrevet mig. Også de dele af mig, som kun få mennesker havde adgang til – min reaktion når jeg var ked af det og presset i livet. Det føles som om nogen havde været inde i min hoved og min psyke for at beskrive mig meget præcist.

Det blev starten på en passioneret kærlighedshistorie med Enneagrammet. I dag bruger jeg det i alt, hvad jeg laver. Det er et fantastisk, præcist og meget komplekst system, der både rummer vores ego og vores sjæl og forbindelse med det guddommelige. Det indeholder på fineste vis pejlemærker vi har brug for i vores personlige udvikling og forklarer så smukt, hvad vi alle har adgang til i os, når vi bliver i stand til at opløse de overlevelsesstrategier og traumer som vi alle bærer med os. Det er et redskab, som jeg nærer dyb respekt for og til stadighed – også efter rigtigt mange kurser og uddannelser – er på opdagelse i og hele tiden opdager dybere dimensioner af.

Jeg har gennem de sidste 8 år uddannet mig i Enneagrammet og fortsætter hele tiden med at opdage nye vinkler og dybder. I såvel mit private som mit faglige liv, har Enneagrammet gjort en stor forskel. Med indsigt i hvem vi er, og den medfølelse, der følger med, øges også forståelsen og medfølelsen for andre mennesker. Jeg er meget taknemmelig for at have Enneagrammet som en vigtig del af min redskabskasse.

Enneagrammet

– et fantastisk og dybt værktøj til selvindsigt

Enneagrammet er et helt unik og konkret værktøj, der hjælper os til at forstå, hvem vi og andre er og hvorfor vi agerer, føler og tænker som vi gør. Det adskiller sig fra andre modeller om personlighedstyper ved både at beskrive vores adfærd samt forklare baggrunden for den adfærd vi har. Det er et værktøj med stor dybde og kompleksitet (som vi mennesker) og samtidigt er det konkret anvendeligt og brugbart.

Enneagrammet kan bedst opfattes som et slags landkort til forståelse af de måder psyken arbejder på. Modellen rummer 9 forskellige personlighedstyper. De ni personlighedstyper beskrives bl.a. på baggrund af karaktertræk, motivation, adfærd, reaktion, overbevisning, længsel og frygt. Via kendskab til både egen og andres typer, får vi mulighed for at udvikling os ind i det, som er vores essens. Vi lærer at se og tage ansvar for vores egne mønstre og finder naturligt empati for os selv og derved for andre. Denne indsigt og forståelse giver dig potentiale til at skabe et mere frit og afbalanceret liv, hvor du vælger dine tanker og handler på en måde der er understøttende for dig og andre, – ligesom du får tolerance og accept af andres væremåder.

Mere inspiration om Enneagrammet

Læs mere om Enneagrammet i “Elsk den du er”, der bruger Enneagrammet som et redskab til større selvværd, samt “MOD til at være dig”, hvor Enneagrammet bruges som kilde til selvindsigt samt forsteåelsen for vores smukke essens-potentiale.

Læs beskrivelse af typerne her

Du kan her hente en PDF med et udsnit fra bogen “MOD til at være dig” om Enneagrammet.

Læs også “Enneagrammets visdom” af Rus Hudson og Don Riso eller den lille overskuelige “Enneagrammet kort og godt” af Susanne Povelsen.

Køb en Enneagramtest i shoppen, og find din type

Nordkrog 23

2900 Hellerup

+45 33 31 10 70

kundeservice@kisserpaludan.dk

Copyright © 2023 - Kisser Paludan

Handelsbetingelser og privatlivspolitik