fbpx

Jeg bruger en stor del af mit liv på at hjælpe mennesker med at løse problemer eller med at forstå og lære at udleve deres potentiale – deres sande essens.

Processen dertil er bl.a. præget af et fokus på de ting, der spænder ben for lykken, spænder ben for at udleve den enkeltes potentiale: sorgen og smerten, der ofte skal lyttes til, før lykken for alvor finder vej i vores liv. Hånd i hånd med at slippe gamle mønstre, går indøvelsen af nye hensigtsmæssige mønstre, nye vaner, der skaber lykke, og gerne vaner, der bliver så automatiske, at de bare følger os gennem livet, uden at vi skal gøre noget særligt for det. En af de vaner, der er særdeles gavnlige at indarbejde, er dit fokus på alt det i livet, du er glad for, dét du virkelig sætter pris på. Vi ved, at den menneskelige hjerne har nemmest ved at huske det negative, så derfor er det vigtigt at øve os i at huske det positive, det kommer ikke så naturligt nemt som at huske det negative. Nogle mennesker har naturligt lettere adgang til positivitet end andre, men det gælder for os alle, at det er noget, vi med fordel kan øve os i og fokusere på. Det er sådan, at det vi fokuserer på vokser – uanset, hvad det er. Derfor er det vigtigt at fokusere på det i livet, vi gerne vil styrke. Derfor, kære læser vil jeg nu bede dig om at gøre denne øvelse med mig. Det er ganske enkelt en taknemmelighedsøvelse, hvor du udelukkende fokuserer på, alt det der er fantastisk i dit liv, som du måske glemmer at sætte pris på – eller som vi tager for givet. Til tider skal vi opleve alvorlige ulykker eller andet, for at få øjnene op for alt det fantastiske og smukke i livet, og nogle gange kan det derfor være godt at stoppe op, og minde os om, at i morgen vil komme og gå – og en dag vil livet også være gået. Din taknemmelighedsliste kan være en generel liste, hvor du nedskriver alt det, du er taknemmelig over i dit liv; i din fortid og i dit liv lige nu og her, og du kan lave en dag-til dag-liste, hvor du hver dag skriver ned, hvad du er taknemmelig over i dag. Til inspiration får du her et lille udpluk af min taknemmelighedsliste, som den ser ud lige nu i mit liv, men husk at din liste skal være lige præcis det, der giver mest mening for dig: Jeg er taknemmelig over: – at jeg har fået to dejlige børn og at de er sunde og raske – at jeg har en dejlig mand, – at jeg selv er sund og rask (jeg tænker over dette ofte når jeg sætter i gang med mine løbeture. Min mor havde Parkinson og jeg ser derfor hvordan min bevægelighed slet ikke er en selvfølge) – at vi kan spise god og sund mad hver dag – at jeg har tag over hovedet i rare omgivelser – at mine børn trives – at meditere – alle vores rejser og oplevelser i mit liv – at jeg kan afholde kurser, som jeg brænder for og at der altid kommer dejlige givende mennesker på mine kurser – at jeg har gode nære venner – at jeg er i gang med at uddanne mig videre og blive dygtigere – at livet hele tiden giver mig mulighed for at udvikle mig og lære mere.

God fornøjelse!