fbpx

Jeg blev for nyligt spurgt om det interessante spørgsmål: “Hvem er dine yndlingskunder og hvorfor?”

Jeg er kommet frem til, at det er mennesker, der virkelig tager ansvar. Det er mennesker, der virkelig ønsker udvikling og gør det, der skal til. Det er mennesker, der investerer tid, energi, mod og økonomi i at skabe det liv, de ønsker sig. Og det kræver stort mod og engagement at skabe reel udvikling. Når vi ikke bare skal læse en bog, forstå en problematik eller snakke om vores problemer og ønsker.
Måske du kender nogle af de undskyldninger, som jeg ofte hører; “det er ikke så slemt, jeg har ikke råd, jeg har ikke tid og overskud. Jeg skal lige have xxxx på plads, så vil jeg tage mig af mit liv.” Det er et liv på automatpilot, leverpostej i bedste fald – spild af fantastisk livstid i værste fald.

Når vi virkelig ønsker at skabe forandring, så kræver det at vi er villige og modige nok til:

1. Hvem er du? At se på hvem vi er, og hvordan vi spænder ben for os selv – herunder at se på hvilke begrænsende historier du har om dig selv, om skyld, skam, sårbarhed og frygt. De fleste mennesker ville hellere lave et faldskærmsudspring, end de ville se ærligt på disse spørgsmål.

2. Slip din bagage Dernæst kræver det, at vi er villige til at bruge den energi og tid, der skal til for at gennemleve de følelser, der er nødvendige for, at vi kan slippe de gamle forestillinger og oplevelser, der ikke tjener os. Det kan tage tid, kræve blod, sved og tårer. Men det er det hele værd. Det er at give sig selv indre frihed – intet mindre.

3. Kom hjem til dig selv Og vi må være villige til at træne vores nærvær – uden nærvær ingen reel udvikling. Også når vi meget hellere vil distrahere os selv med hverdagssysler, Netflix, ligegyldige samtaler eller for meget arbejde. At vi, også når vores ego spræller, alligevel bruger tid og energi på at skabe kontakt – at komme hjem til os selv.

4. Træd i karakter – vær dig selv tro Vi må være villige til at gå ud af vores comfortzone. Vi må være villige til at begynde at gå ud i verden og være os selv tro. Vi må sige til og fra, træde i karakter, kommunikere med grounded kærlig autoritet. Vi må vise os selv kærlighed – også i handling.

5. Hav kun kærlige og nærende relationer – byd ikke dig selv mindre  Og vi må være villige til at insistere på kærlige relationer. Og når de relationer vi har, ikke kan matcher det, må vi have modet til at sige farvel til mennesker og finde modet og tilliden til at skabe nye relationer. Dine relationer er et spejl af forholdet til dig selv.

6. Gør hvad der skal til – tag ansvar Vi må sætte tid af. Vi må bruge ressourcer af energi og økonomi. Vi må være villige til at slippe offerrollen og holde op med at tro, at når noget i vores ydre verden kommer på plads, så får jeg det godt. Vi spilder livet på denne måde. Må må være villige til at tage fuldt ansvar for vores egen indre verden og ro og glæde.

Jeg er så heldig at have mange yndlingskunder. Jeg har mange mennesker på mine kurser og i terapi, der virkelig ønsker forandring, der er villige til at gøre, hvad der skal til. Det glæder mig usigeligt at være med til at facilitere processer, hvor mennesker tager ansvar for at give sig selv det liv, de fortjener – indefra og ud. Ved at tage ansvar for deres indre så deres ydre virkelighed kan følge med det nye niveau af egen-kærlighed, ro og glæde.

Og hvad kunne være vigtigere? En ny carport? En rejse til Mallorca? En ny bil?
Fortæl mig; hvad er vigtigere, end at du tager ansvar for at skabe det liv, du drømmer om?
Hvad er, i sidste ende, vigtigere, for dig og dine kære?